Verblijfsvergunning Turkije (İkamet)

Verblijfsvergunning Turkije (İkamet)

Verblijfsvergunning Turkije (İkamet)



Procedure voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning

Als buitenlander heeft u een visum of visumvrijstelling nodig om Turkije binnen te komen. Als u langer wilt verblijven, normaal gesproken een jaar, kan men een verblijfsvergunning aanvragen.

Nodige documenten:

  • Kopie van uw paspoort of reisdocument. (De fotopagina en de pagina met de laatste toegangstempel)
  • 4 pas foto’s
  • Een bewijs dat u over voldoende fondsen bezit om in Turkije uw levensonderhoud te kunnen voorzien voor de periode dat u de Ikamet heeft aangevraagd. In de praktijk betekend dit dat u een bewijs nodig heeft van uw Turkse bank dat er voldoende geld op de rekening staat. De huidige norm is 500 dollar of euro per maand.
  • Een bewijs van ziekteverzekering. Alhoewel een buitenlandse ziekteverzekering onder bepaalde voorwaarden erkend wordt, raden wij u aan gemakshalve een Turkse ziekteverzekering af te sluiten.
  • Officiële documenten van uw adres. Een kopie van uw TAPU of huurcontract, dat is ondertekend en notariseerd.
  • Een biometrische foto voor de online applicatie.

Eerste aanvraag:

  • Ga naar de aanvraag website www.goc.gov.tr en kies "Eerste aanvraag”.
  • Vul de aanvraag in en druk op bevestiging.
  • Een bevestigingspagina wordt weergegeven, print deze pagina af. Op deze pagina vindt u details over het bedrag dat u aan het belastingkantoor moet betalen. U krijgt ook een datum voor uw afspraak op het kantoor van Nüfus.
  • Betaal de belasting bij de belastingdienst en zorg ervoor dat u de bon ontvangt en bewaard.

Dag van uw afspraak.

Zorg ervoor dat u op de dag van uw afspraak alle benodigde documenten inclusief de afdruk van de bevestigingspagina en betalingsbewijs van het belastingkantoor meeneemt naar het kantoor van Nüfus.


Verlenging van uw Ikamet.

Het proces om een verlenging van uw verblijfsvergunning is hetzelfde als eerste aanvraag. U heeft alle bovenstaande documenten nodig. Het enige verschil is dat u nu op de aanvraag website moet kiezen voor "Verlenging van verblijfsvergunning" in plaats van "Eerste aanvraag".

U kan nu inloggen met uw naam en het nummer van uw Ikamet, en vervolgens het aanvraagformulier vervolledigen. De gevraagde documenten (die vrijwel identiek zijn als bij de eerste aanvraag) dient u nu per post (aangetekende zending!) te versturen, alsmede het betalingsbewijs van de administratieve kosten. Zorg ervoor dat u een track-id krijgt.

Naam - Achternaam *

Deze velden zijn verplicht

E-mail

Deze velden zijn verplicht

Telefoon*

Deze velden zijn verplicht

Skype